Watersport

Testimonial> Medemblik // regatta medemblik (ria ursem).jpg (85 K)De stad Medemblik staat te boek als internationaal Watersportcentrum

Het is de thuishaven van internationale evenementen zoals de Regatta en Europese- of wereldkampioenschappen in diverse klassen en van evenementen voor grotere jachten zoals de 24-uurs race. Deze positie is te danken aan de beschutte ligging, aan de hoge wal van het IJsselmeer, aan de aantrekkingskracht van het historische stadje Medemblik en aan de inzet van de diverse wedstrijdorganisaties.

Grote zeilevenementen zijn: de Delta Lloyd Regatta, WK H-boot, WK Flying Dutchman, ONK Draken, WK Draken, Delta Lloyd Open Dutch en natuurlijk de 24-uurs race.

Medemblik is al 25 jaar gastheer van de Regatta. De Delta Lloyd Regatta is een ware happening in mei. Met een grote aantrekkingskracht voor zeilers, maar ook voor een leuk dagje uit. Want naast de wedstrijden is er in de stad van alles te doen. Je hoeft dus geen zeil-topper te zijn om van het evenement te genieten.

Medemblik beschikt over moderne jachthavenvoorzieningen. Compleet met een buitengaats gelegen zeilwedstrijdcentrum, het Regatta Center Medemblik. Dit zeilwedstrijdcentrum is eigendom van de Vereniging International Sailing Center, waarin het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en de Gemeente Medemblik deelnemen. Het beheer van de jachthaven wordt gevoerd door Regatta Center Medemblik bv.

Meer informatie: http://www.vvvmedemblik.nl/