Vergroot kaart

Verklein kaart

Contact

Westerkerk
Westerstraat 138
1601 AN ENKHUIZEN
T 0228 317 800
Stuur een e-mail

Bookmark and Share

Westerkerk

Groep: Bezienswaardigheden
Type: Kerk
01

De Westerkerk wordt gerekend tot de 100 mooiste rijksmonumenten van Nederland (op de Unescolijst) en staat in het historische hart van de stad Enkhuizen. De monumentale kerk is geheel gerestaureerd en daarna omgevormd tot een belangrijk cultureel en maatschappelijk centrum. Alle voorzieningen voor concerten, recepties, huwelijksvoltrekkingen, uitvaarten, vergaderingen, exposities, symposia en markten zijn aanwezig. In de kerk, waarvan het karakter behouden is gebleven, vindt u de volgende bezienswaardige onderdelen: het koorhek (1547), de preekstoel (1566), het orgel (1549) en de librije.

Openingsdata en -tijden

Toelichting

In de zomerperiode: van za. 8 juli t/m zo. 10 september op di., wo., vr. en za. eveneens van 13.30 tot 17.00 u. Let op: op dagen dat de kerk voor een activiteit is verhuurd, zal de kerk gesloten zijn voor bezoekers. Raadpleeg daarvoor de website van de kerk zelf.

Prijzen

Prijzen

Het is mogelijk buiten de openingsperiode in groepsverband de kerk te bezichtigen. Groepsgrootte 15 personen. Kosten per groep 50,- (incl. een bezoek aan de kerkenraadskamer). Vraag informatie over de mogelijkheden en stuur een e-mail naar b

Overige informatie

Accommodatie
Soort gebouw
Kerk