Kaart

Ontdek meer Bakkum

Tussen bos, strand én duin

Aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat ligt het gunstig gelegen Bakkum. Op nog geen half uur van Amsterdam reizen stedelingen al ruim honderd jaar naar dit kustplaatsje af. Terecht, want met het strand op loopafstand en omgeven door het schitterende duingebied met zijn oude dennen en open vlaktes, is de rust hier snel gevonden.

Camping Bakkum
Ben je in Bakkum dan is dit de uitgelezen plek om te kamperen: van oudsher zijn in dit dorp heel veel boeren- en minicampings te vinden. Maar de beroemdste camping is Camping Bakkum. Deze camping van 56 hectare groot bestaat al een eeuw en ligt tussen de bossen, strand en in het duin. Vooral Amsterdammers verblijven hier tijdens de warme zomermaanden, maar er is ruimte genoeg voor iedereen. Je kunt kiezen voor je eigen tent of caravan, maar er zijn ook prachtige andere accommodaties te huur. Wat dacht je van een hip strandhuis met meubels gemaakt van sloophout?

De Hoep
In het Bakkumse duinreservaat maak je de mooiste wandelingen- en fietstochten. Ook de gekleurde bollenvelden vind je rondom de oude dorpskern. En hou je van paardrijden? Door dit gebied lopen mooie ruiterpaden die uniek zijn in Nederland. Op de rug van een paard ervaar je de bossen en duinen op een wel heel bijzondere manier! Wandelen kan natuurlijk ook: met drie kwartier ben je op het strand. Leuk voor de kinderen (en volwassenen) is een bezoek aan Bezoekerscentrum De Hoep: hier leer je niet alleen álles over de plaatselijke natuur, maar er worden ook excursies georganiseerd en er is een mooie vlindertuin.