Direct naar

Kaart

Ontdek meer Schellinkhout

Uitwaaien langs de dijken

Welkom in het dorp met de drieëndertig bochten. Schellinkhout is gebouwd op een strandbedding van het riviertje de Drecht dat daar vroeger stroomde, vandaar al die bochten. Dit landelijke dorp - ten oosten van Hoorn en aan het water van het Markermeer - is de perfecte plek voor rustzoekers én waterliefhebbers.

Surf walhalla

Wist je dat aan de andere kant van de dijk één van de mooiste surf- en watersportplekken van Nederland ligt? Dat komt omdat het water tot ruim vijfhonderd meter uit de kust ondiep is en dus ideaal om te (kite)surfen, zwemmen of varen. Bij De Midget kun je les nemen maar ook midgetgolfen en ’s avonds uitgebreid buiten dineren.

Slapen in een hooiberghut

Moe van het uitwaaien langs de dijken of een dag op het water? Rust dan uit in Bed & Breakfast ’t Langhuus, een gerestaureerde stolpboerderij waar je gastvrij wordt ontvangen. Je kunt ook kiezen voor een van de bijzondere hooiberghutten die uitkijken over de landerijen van de melkveeboerderij van Jaap en Monique Visser. Of huur een vakantiehuis in Schellinkhout, gelegen áán het Markermeer.