De lekkerste kaas komt toch echt uit Noord-Holland

Beemster Kaas nieuwBeemster kaas

De unieke blauwe zeekleibodem waar Noordhollandse koeien op grazen zorgt voor het meest hoogwaardige gras. Door lekker in de wei te grazen leveren zij de beste melk en dat proef je terug in de kaas uit de Beemster.

Beemster kaas heeft een lange historie maar uiteraard is de kaasmakerij gemoderniseerd. Toch kiest Beemster kaas er nog steeds voor om de kaas op ambachtelijke wijze te maken. De kaasmeester roert bijvoorbeeld de wrongel, waar de kaas van gemaakt wordt, nog steeds handmatig. En de kaas mag bij Beemster nog op eigen tempo rijpen.

Wil je meer informatie over het maken van kaas, de historie van CONO kaasmakers en Beemster kaas? Neem dan eens een kijkje op hun website. Hier vind je ook de lekkerste recepten en de leukste winacties. 

Wil je meer weten over Beemsterkaas? Kijk voor meer informatie op www.beemsterkaas.nl of volg Beemster kaas op Facebook: www.facebook.com/Beemsterkaas

Dagje bij de boerDagje bij de boer Dag 2015

Zondag 3 mei is het Dagje bij de boer Dag. Dan heten zeven boerenfamilies je feestelijk welkom. Kom langs met de hele familie en ontdek het boerenleven. Wil je koeknuffelen, met de huifkar, koeienschilderen, op het springkussen, Beemster kaas proeven of naar de versmarkt? Kijk op www.dagjebijdeboerdag.nl