Attracties

Museum Broeker Veiling

BROEK OP LANGEDIJK

Welkom bij Museum Broeker Veiling, de oudste doorvaar-groentenveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan en dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water gebouwd zijn. Museum Broeker Veiling is een levend museum. Gedurende het seizoen bruist het van de speciale activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Attracties

Hollands Kaasmuseum

ALKMAAR

Het museum is tot nader order gesloten. Sinds 1983 is het Hollands Kaasmuseum net zo onlosmakelijk verbonden met Alkmaar als de wereldberoemde kaasmarkt. Hier in het Waaggebouw staan de 2 bekendste kazen van Nederland centraal: de kleine ronde Edammer kaas en de grote platte Goudse kaas. Alkmaar werd in de loop der tijd een echt kaascentrum. De ‘kaaskoppen’ hebben uiteindelijk van Nederland een groot kaas etend, producerend en exporterend land gemaakt. Het Hollands Kaasmuseum laat daarom met veel plezier iedereen kennis maken met de wereld van de Hollandse kaas. Alkmaarpas: ...

Attracties

KRANENBURGH

BERGEN NH

Kranenburgh is een museum en ligt in het dorp Bergen. In het museum vindt je cultuur , kunst en natuur op een unieke manier bij elkaar. Het gebouw is een oud historische monumentale monument omringd door een droomachtige tuin. Met de Alkmaarpas een gratis deelname aan de instaprondeleiding op alle zondagen (exclusief museumentree)

Attracties

Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

HOORN NH

Bezoek de Museumstoomtram en stap in voor de spannendste reis door de tijd. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is het geregistreerde museum over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Informatie over de dienstregeling is te vinden via: www.museumstoomtram.nl.

Attracties

Beatlesmuseum

ALKMAAR

In het museum is een groot deel van de 'Azing Moltmaker' collectie te zien. Zo krijg je een overzicht van de platenhoezen uit de gehele wereld, unieke souvenirs, originele gesigneerde contracten, en nog heel veel meer. Te zien zijn zeldzame beeldopnamen, te horen onuitgebrachte Beatles muziek. Verder is in het Museum de Eleanor Rigby Tea Room te vinden waar de fan kan genieten van een kopje koffie of echte Engelse thee. Wie de items bekeken heeft kan hierna het verzamelaarshart ophalen in de Beatles Fan Shop.

Attracties

Het Huis van Hilde

CASTRICUM

Kom naar Huis van Hilde voor een spannende ontdekkingstocht door de archeologie van Noord Holland. In het hart van Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet; Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. U vindt bij de entree van het Huis van Hilde tevens een ...

Attracties

Museum van de Twintigste Eeuw

HOORN NH

Het Museum van de Twintigste Eeuw vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Er is heel veel veranderd in de afgelopen 100 jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden.

Attracties

Nationaal Biermuseum "de Boom"

ALKMAAR

Vanwege het Corona virus zijn wij genoodzaakt het museum tot nader order te sluiten. Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Maar hoe wordt het gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk? Nationaal Biermuseum De Boom vertelt het u allemaal aan de hand van gereedschappen, apparatuur en machines waarmee de afgelopen tweehonderd jaar ‘het gouden nat' werd geproduceerd. Antieke vervoermiddelen als een handkar en een ijs-slee laten zien hoe het transport van de biervaten plaatsvond.

Attracties

Stedelijk Museum Alkmaar

ALKMAAR

Vanwege het Corona virus is Het Stedelijk Museum tot nader order gesloten, excuus voor het ongemak. Stedelijk Museum Alkmaar is dé plek waar het verleden van Alkmaar en omgeving herleeft. Vijf eeuwen roemruchte geschiedenis, kunst en cultuur trekken aan de bezoeker voorbij. De ruime en open foyer met Museumwinkel en sfeervol Museumcafé maken het moderne gebouw tot een eigentijdse ontmoetingsplek midden in het hart van historisch Alkmaar. Het museum organiseert door het jaar heen diverse activiteiten en meerdere keren per jaar is er grote een tijdelijke tentoonstelling!

Attracties
Groepsarrangementen en activiteiten

Museum- en beeldentuin Nic Jonk

GROOTSCHERMER

In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk samen met zijn vrouw Greet Jonk-Commandeur een museum en beeldentuin in het Noord Hollandse dorpje Grootschermer. Nu is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren. In het museum zijn naast de beelden, schilderijen, grafiek, keramiek, glas en perspexobjecten van Nic Jonk ook schilderijen en zeefdrukken van Marc Jonk en gedichtenbundels van Greet Jonk-Commandeur te bewonderen. Een collectie oudheden opgegraven uit de beeldentuin door Greet Jonk en opgravingen van Kees Box uit het Schermereiland.

Naar Boven